Schuifdeuren en schuifwanden van SLIDE-A-WAY

Schuifdeuren en schuifwanden op maat:

Slide-a-way schuifdeuren en schuifwanden zijn doordacht en praktijkgericht ontworpen, met een strakke, compacte vormgeving en onzichtbaar geïntegreerde technieken. Ze zijn ideaal als optisch scherm tussen 2 ruimten, of als wand kastafsluiting. Hun functie, locatie en opstelling zijn bepalend voor de materiaalkeuze en het schuifwand type. Glazen schuifdeuren of volle schuifdeuren, enkele of meervoudige opstelling, voor, achter, tussen of in de wand,…zijn te overwegen opties. Schuifdeuren zijn zeer actueel en trendy, doch zijn minder aangewezen op plaatsen met een hoge doorgang frequentie of met hoge akoestische of thermische eisen! Ideale toepassingen zijn bijvoorbeeld tussen woonruimte en keuken, woonruimte en bureel, slaapkamer en dressing en badkamer,… Ze zijn minder aangewezen tussen, hal en woonruimte of hal en slaapkamer…, omdat aan deze locaties andere, vooral hogere eisen worden gesteld.

Glazen schuifdeuren met aluminium kader en gezuurd glas

Een gouden regel: informeer u tijdig over toepassing en voorbereidingen! De schuifdeuren worden opgehangen aan een aluminium bovenrail die tegen de wand, of onder het plafond of latei wordt bevestigd. In uitzonderlijke situaties wordt de aluminium schuifdeur rail zelfs deels in het plafond ingewerkt. De wanden moeten solide en stevig zijn, en bij systeemwanden moet er een extra versteviging in de wand voorzien worden ter hoogte van de railmontage. Als vloergeleiding kan geopteerd worden voor een lokale verborgen geleiding. In bepaalde situaties, bij meervoudige opstellingen, wordt een continue aluminium vloergeleiding bovenop de vloer voorzien.

Anyway Doors ontwikkelde voor haar schuifdeuren op maat een eigen aluminium railsysteem, uit de expertise die zij opbouwde doorheen de jaren. Er zijn 2 verschillende rails waaraan diverse schuifwand systemen bevestigd kunnen worden.

Aluminium schuifdeur rail voor volle schuifdeuren van 48mm dikte ( RAIL50/55 )

De geanodiseerde aluminium rail voor het schuifdeuren systeem werd vooral ontworpen in functie van een opbouwmontage, gezien dit de meerderheid van de toepassingen uitmaakt. De schuifwanden hangen aan een aluminium bovenrail profiel met een breedte van 55mm, en een hoogte van 50mm ( met afdekkap 70mm ). De rail oogt strak en wordt opwaarts gemonteerd in het plafond, tegen een latei of zijwaarts tegen de wand bevestigd in functie van de bouwkundige situatie.
Alle loopmechanieken, hoogteregeling, remmen,… zijn schuifdeur type afhankelijk, al of niet volledig verscholen geïntegreerd. De RAIL 55/50 wordt gebruikt in combinatie met schuifwand typen: SWV ( 48mm dikke volle schuifdeur ) en SWKD-GLVL57 ( schuifdeur met kader met 2x 4mm dikke glasplaat op een aluminium frame ).

Witte plafondhoge schuifdeuren op maat met aluminium rail

Aluminium schuifdeur rail voor glazen schuifdeuren ( RAIL40/50 )

De schuifdeuren hangen aan een aluminium geanodiseerde bovenrail profiel met een breedte van 40mm en een hoogte van 50mm (met afdekkap +-70mm) . De rail oogt strak en wordt gemonteerd tegen een plafond of latei, of zijwaarts in de muur, in functie van de bouwkundige situatie.

Alle looptechnieken, hoogteregelingen, remmen,… zijn schuifwand type afhankelijk, al of niet verscholen geïntegreerd. De RAIL 40/50 wordt gebruikt in combinatie met schuifwand typen: SWSG ( glazen schuifdeuren met 10mm gehard glas ) en SWKD-GLVL47 ( schuifdeuren met aluminium kader en 2x 4mm glas).

Glazen schuifdeuren naar keuken in gezandstraald 10mm gehard glas

Foto’s van schuifdeuren realisaties 

(Oud en nieuwe rail door elkaar getoond)

Schuifdeuren op maat prijzen:

Om een prijsofferte voor schuifdeuren te bekomen, is het aangewezen om de toonzaal te bezoeken, waar alle mogelijkheden duidelijk geëxposeerd staan. Om een gedetailleerde prijs op te kunnen maken voor schuifdeuren is een correcte analyse van uw verwachtingen en de technische opstelling noodzakelijk, hierin kunnen onze interieur vormgevers u perfect assisteren. U kan reeds informatief contact opnemen per e-mail zodat wij mits opgave van alle technische details en liefst een foto of plan/schets reeds een oriënterend voorstel kunnen uitwerken.

Meer informatie over schuifdeuren vindt u op de website van Anyway Doors terug.

Een gedachte over “Schuifdeuren en schuifwanden van SLIDE-A-WAY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s