De juiste GLAZEN DEUREN kiezen als “eye-catcher” in uw interieur

Glazen deuren op maat van Anyway Doors:

Glazen deuren worden tegenwoordig vaak prominent geplaatst in een modern interieur, wat naast een mooie Eye-catcher vaak ook extra lichtinval oplevert. Als de ruimtes gezien mogen worden of je hebt een waanzinnig mooie hal of een leuke design trap staan, dan bieden heldere glazen deuren een mooie thermische en akoestische barrière en behoudt je een optimale transparantie tussen de vertrekken. Met gezuurde en gezandstraalde glazen deuren kan je ruimtes optisch van elkaar afschermen, maar je behoudt toch mooi 80% lichtinval in beide vertrekken. Anyway Doors biedt een ruim aanbod aan glazen deuren, in hoofdzaak zonder vloerveren of vloerpompen zodat er vooraf geen voorzieningen in vloer, muren of plafond getroffen dienen te worden!

Moderne dubbele glazen deur zonder vloerveer

Verschillende soorten glazen deuren:

Er zijn vele verschillende soorten glazen deuren; met omlijsting, zonder omlijsting, met aluminium frame, zonder kader, verschillende soorten glas,…. Het is zeer belangrijk om te kiezen voor de glazen deuren die het best bij uw eisen, uw interieur en vooral uw bouwkundige en familiale situatie passen. Alle glazen binnendeuren worden op maat gemaakt en zijn ongeacht het uitzicht altijd voorzien van een omlijsting die al dan niet zichtbaar is. De meerwaarde van deze glazen deuren zit net in de omlijsting waardoor ze zowel tochtvrij als akoestisch zeer goed afsluiten! Alle omlijstingen van Anyway kunnen op glazen deuren toegepast worden. De meest voor de hand liggende is een minimalistische aluminium blokomlijsting (zie foto’s onder), die bovenop een afgewerkte deuropening geplaatst wordt en zodoende pas gemeten en geplaatst wordt nadat alle andere werken voltooid zijn (vloer en deuropening zijn reeds volledig afgewerkt alsof er geen deuren geplaatst zouden worden.). Er kan ook voor een inbouwomlijsting geopteerd worden, die voordien in de bepleistering dient ingewerkt te worden waardoor er optisch geen omlijsting zichtbaar is.

Moderne glazen deur zonder vloerveer op maat
Glazen deur zonder vloerveer of vloerverankering!
Prijzen: 1100.00 – 1750.00 euro afhankelijk van maatvoering, samenstelling en glaskeuze.

Verschillende soorten glas:

Een glazen deurblad bestaat meestal uit 8 of 10mm monolithisch gehard glas. Het glasblad kan volledig klaar, onderhoudsvriendelijk gezuurd of gezandstraald met motieven inclusief Clearshield beschermende coating. De afgeronde glasrand sluit kierloos in de kunststof aanslagprofielen van de deuromlijsting. Dit vormt zowel de sluiting als de positionering van de deur.

Gehard glas

Glazen deuren worden in de meeste gevallen gemaakt met gehard glas. Gehard glas ondergaat na de volledige voorbewerking, een thermische behandeling in een oven. Hierdoor krijgt het glasvolume een hogere buigbreeksterkte en schok- en thermische weerstand. Gehard glas is tot 5 maal sterker dan gewoon glas. Bij een breuk, fragmenteert het glas in kleine deeltjes. Gehard glas wordt als glasvolume zonder randbescherming toegepast.

Glazen deur op maat van Anyway Doors
Richtprijs afgebeelde deur +- 1225.00 euro excl. BTW

Glas, zelfs gehard, is en blijft een gevoelig en breekbaar product! Opname in de verzekeringspolis is aan te raden. De maximale afmeting voor een enkele glazen deur is +-2m80cm x 1m15cm (= ± 80kg) zonder verankering in de vloer!! De nieuwe pivoterende scharnier die bovenop de vloer verankerd wordt (geen voorzieningen in de vloer nodig en kan probleemloos met vloerverwarming!), zal grotere panelen mogelijk maken tot zelfs 2m65cm x 1m85cm met excentrische of centrale pivot plaatsing.

Glazen deuren zonder vloerveer met gezuurd glas
Glazen deur met gezuurd glas
Prijs: € 1285.00 excl. BTW

Gelaagd glas

Gelaagd veiligheidsglas, is een sandwich van 2 glasvolumes met één of meerdere Polyvinylbutyral folies ( PVB folie ). De sandwich ondergaat na assemblage een thermische behandeling in een autoclaaf, voor een perfecte hechting van alle lagen. Bij breuk zorgt de PVB folie ervoor dat de glasfragmenten op hun plaats blijven.

Gelaagd glas wordt bij Anyway uitsluitend gebruikt voor de ‘kaderdeuren’ waarbij het deurblad bestaat uit een aluminium frame waarop of waarin 1 of 2 glasplaten geplaatst worden. Er kan dan gekozen worden voor spierwit Artic White gelaagd glas dat 4mm dik is en op een aluminium frame gelijmd wordt. Door de 2 glasplaten ontstaat er tussenin een lucht spouw die een extra akoestische en thermische barrière zal creëren.

Goed afsluitende glazen deur met aluminium kader op maat
Glazen deur met 2x 4mm gezuurd glas op een aluminium kader.
Prijs: € 1500.00 excl. BTW

Verschillende soorten glas behandeling:

Gezuurd (satinato)

Een gezuurd glasoppervlak is bewerkt met een bijtende vloeistof. Deze matteert het glas aan één zijde, door er een fijne structuur in te etsen met ondiepe poriën. Dus relatief eenvoudig qua onderhoud, zonder verdere nabehandeling. Reinigen kan met alle mogelijke producten behoudens bijtende en schurende. Een kwalitatieve microvezeldoek met water volstaat meestal.

Dubbele glazen deuren met gezuurd onderhoudsvriendelijk glas
Dubbele glazen deur met gezuurd glas.
Prijs: € 2650.00 excl. BTW

Gezandstraald (sablé)

Een glazen deur met gezandstraald glas wordt op een mechanische wijze bewerkt, zodat motieven aangebracht kunnen worden. In tegenstelling tot zuren, is dit een artisanaal proces. Het glas van Anyway Doors ondergaat standaard een nabehandeling met een Clearshield coating, waarbij de diepere poriën worden opgevuld. Dit vereenvoudigt onderhoud en reiniging. Om de coating te beschermen, mag u geen detergenten, agressieve of bijtende producten gebruiken. Uitsluitend afwassen met water en dreft.

Dubbele glazen deuren met gezandstraald glas
Glazen deur met gehard, gezandstraald glas.
Prijs: € 2675.00 excl. BTW

Glasmotieven (glas met een tekening)

Er bestaan verschillende processen om motieven op het glasoppervlak aan te brengen. Aangezien Anyway enkel maatwerk levert, blijft de keuze beperkt tot zandstralen. Dit, om strikte levertermijnen en kwaliteit te garanderen. Gepersonaliseerde geometrische motieven zijn op verzoek mogelijk.

Glazen deur met gezandstraald motief van Anyway Doors

Er zijn tegenwoordig ook vaak mensen die opteren voor helder glas waar ze later een motief met zandstraalfolie van bijv. 3M op laten aanbrengen. Dit heeft een aantal praktische en budgetbesparende voordelen. Het glas is transparant dus de goedkoopste oplossing; het aangebrachte motief is ten allen tijden verwijderbaar en de folie is zeer onderhoudsvriendelijk.

Glazen deuren met gezandstraald gecoat glas
Gezandstraald glas met motief naar keuze

Glazen deuren met kader bieden een akoestische en thermische meerwaarde

Glazen deur met aluminium kader en 1 6mm dikke glasplaat

Deze glazen deuren worden voorzien van een aluminium frame rondom waarin 1 glasplaat geplaatst wordt van 6 of 8mm dikte, afhankelijk van de grootte. Deze deuren kunnen zowel met helder glas, gezandstraald glas met motief of gelaagd glas uitgerust worden voor optimale veelzijdigheid. Het geanodiseerd aluminium frame kan naar wens naturel of zwart uitgevoerd worden.

Glazen deur met aluminium kader en helder glas
Glazen deur met aluminium kader en helder glas
SKD47 met 1x 8mm dik helder glas
Glazen pivoterende deur met helder glas en zwart aluminium kader.
Glazen pivoterende deur met helder glas en een zwart kader rondom het glas. Met deze glazen deuren krijg je een stalen deur look and feel, zonder het bijhorend prijskaartje. De afgebeelde deur kost +-2500.00 euro en is 2750mm hoog en 1950mm breed. Geanodiseerd aluminium is daarnaast lichter, eleganter en eenvoudiger qua onderhoud. Het volledige pivotsysteem zit in het frame verborgen en dient dus niet in de vloer of plafond ingebouwd te worden.

Glazen deuren met aluminium kader en 2 glaspanelen

Bij deze glazen deuren wordt het aluminium kader rondom voorzien van 2 glazen panelen. Het aluminium kader zit quasi volledig tussen 2 glasplaten van 4mm dik, die ‘over’ het kaderprofiel gelijmd worden, waarna slechts 3mm aluminium als omranding zichtbaar blijft. Afhankelijk van het gekozen glas type blijft deze kader al dan niet discreet zichtbaar. Het glasblad is 48mm dik, goed thermisch en akoestisch isolerend. Er kunnen optioneel aluminium onderverdelingen voorzien worden.

Glazen binnendeuren met aluminium kader
SKD59 met 2x 4mm gezuurd glas.
Prijs: € 1500.00 excl. BTW
Afbeelding van de Anyway Doors website
Klik hier voor de website van ANYWAYdoors !

Fotogalerij moderne glazen deuren op maat:

*De afgebeelde prijzen zijn louter indicatief berekend, in euro, excl. BTW op basis van de getoonde samenstelling en geschatte maatvoering.

Lees meer over de glazen deuren op maat van Anyway Doors.

3 gedachten over “De juiste GLAZEN DEUREN kiezen als “eye-catcher” in uw interieur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s