PIVOTERENDE “glazen deuren” en “glazen wanden” op maat

Pivoterende glazen deuren en wanden op maat met naar keuze excentrische of centrale pivot.

Bent u op zoek naar een pivoterende glazen deur als Eye-catcher voor uw interieur, dan hebben ze bij Anyway Doors met de gloednieuwe pivot scharnieren, de ideale techniek in huis om een uniek design statement in uw interieur te plaatsen.

Pivoterende heldere glazen deur op maat van Anyway Doors.
Pivoterende glazen deur met helder glas.

De nieuwe pivoterende scharnieren van Anyway zijn standaard uitgerust met een ingebouwde hightech comfortsluiting, die actief in beide draairichtingen werkt. De scharnieren maken het mogelijk om een glazen deur tot maximaal 2800mm x 2000mm op maat te maken en vederlicht te bedienen. De Anyway filosofie laat indien gewenst, eveneens de deur in alle mogelijke richtingen opendraaien. Bij een centrale pivot opstelling kan de deur dus oneindig rond draaien. De scharnieren beschikken ook over een automatische blokkering om de deur geopend te houden op 90°. De scharnieren kunnen naar wens excentrisch pivoterend of centraal pivoterend opgesteld worden.

Grote excentrisch pivoterende glazen deur met wit glas.
Excentrisch pivoterende glazen deur 2m50 x 2m.

Verschillende mogelijkheden qua glas:

De pivoterende glazen deuren kunnen afhankelijk van het gekozen type met diverse glassoorten uitgevoerd worden. Door het ruime aanbod is het absoluut aangewezen om één van de toonzalen te bezoeken, zodat u zeker alle opties mee gekregen hebt bij het maken van uw keuze. De lichtdoorlatendheid en het onderhoudsaspect zijn eveneens zaken om mee te nemen in uw keuze bepaling.

Glazen pivoterende deur met helder glas en zwart aluminium kader.

Helder glas.

Pivoterende glazen deuren met 8mm helder gehard glas of 8mm gelaagd helder glas. Gehard glas ondergaat na een voorbewerking, een thermische behandeling in een oven. Hierdoor krijgt het glasvolume een hogere buigbreeksterkte en schok- en thermische weerstand. Gehard glas is tot 5 maal sterker dan standaard glas. Bij een breuk, fragmenteert het glas in kleine deeltjes. Gehard glas wordt momenteel uitsluitend als glasvolume met aluminium kader als randbescherming toegepast, waarbij het frame rondom het glas eveneens als akoestische en thermische afsluiting dienst doet. U verkrijgt dus een perfect afsluitend geheel dat toch transparantie tussen de verschillende vertrekken biedt.

Grote centraal pivoterende helder glazen deur op maat.
Helder glazen pivoterende deur met centrale pivot.

Gezuurd (satinato).

Gezuurd glas is bewerkt met een bijtende vloeistof. Deze matteert het glas aan één zijde, door er een fijne structuur in te etsen met ondiepe poriën. Dus relatief eenvoudig qua onderhoud, zonder verdere nabehandeling. Reinigen kan met alle mogelijke producten behoudens bijtende en schurende. Een kwalitatieve microvezeldoek met water volstaat meestal. Deze geharde glassoort wordt in 4mm dikte toegepast op het onderstaande frame (50mm dik deurblad), waarbij het glas, het profiel waarop het gelijmd zit optisch verbergt. Er is tevens een dunnere (35mm dik) variant waarbij het aluminium kader (47mm) rondom het glas zichtbaar blijft. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op de website van Anyway onder “Glazen deuren met kader“.

Excentrisch pivoterende glazen deur met gezuurd glas.
Excentrisch pivoterende glazen deur (kaderdeur met 2x 4mm gezuurd glas)

Gezandstraald (sablé).

Gezandstraald glas (8mm gehard = idem frame mogelijk als afgebeelde deur met helder glas) wordt op een mechanische wijze bewerkt, zodat geometrische motieven aangebracht kunnen worden. In tegenstelling tot zuren, is dit een artisanaal proces. Het gezandstraald glas van Anyway Doors ondergaat standaard een nabehandeling met een Clearshield coating, waarbij de diepere poriën worden opgevuld. Dit vereenvoudigt onderhoud en reiniging. Om de coating te beschermen, mag u geen agressieve of bijtende producten gebruiken. Uitsluitend afwassen met water en Dreft.

Lacobel hoogglans glas.

Lacobel hoogglans glas wordt in 4mm dikte toegepast op een deurbladframe in aluminium, wat niet zichtbaar blijft door het glas heen. Het glas wordt aangeboden in 3 mogelijkheden, spierwit, zwart en grijs. Het glas laat geen licht door en biedt een hoog reflecterend oppervlak. Het is eenvoudig te reinigen.

Hoogglans glazen deur met grijs Lacobel glas en ingebouwde greep.
Hoogglans Lacobel grijs.

Speciale glassoorten.

Er worden ook speciale glas mogelijkheden aangeboden zoals zwart glas, dit kan dan in combinatie met een zwart aluminium frame toegepast worden, grijs glas, extra klaar glas, extra klaar gezuurd glas,… Al deze mogelijkheden zijn via stalen in de toonzaal te bezichtigen.

Excentrisch of centraal pivoterend?

De pivot scharnieren zijn ontwikkeld om zowel excentrisch als centraal pivoterende deuren te creëren. Alle Anyway deurbladen kunnen uitgerust worden met deze techniek. Er is dus een ruime keuze uit volle deuren, glazen deuren en glazen kaderdeuren met een aluminium frame voorzien van helder, gezuurd of spierwitte beglazing. Neem voor meer mogelijkheden een kijkje in de pivoterende deuren en wanden fotogalerij van Anyway.

Grote witte glazen pivoterende wand op maat.
Grote glazen pivoterende wand op maat.

Perfect afsluitend geheel.

De gekozen pivoterende glazen deur wordt uitgerust met een omlijsting systeem naar keuze van Anyway en geniet middels de unieke gepatenteerde sluittechniek een volledige afsluiting rondom rond. De onzichtbaar ingebouwde ventilatie wordt ook standaard voorzien bij glazen kaderdeuren zoals de geïllustreerde voorbeelden op deze pagina.

Mat glazen deur excentrisch pivoterend op maat.
Mat glazen pivoterende deur (Satinato glas)

Eenvoudige en efficiënte montage.

De bevestiging van de pivoterende deuren gebeurt bovenop de vloer, zonder inbouwelementen met een minimale vloerverankering (2 bouten, +-4cm diep). Er is zeer veel aandacht naar montage en gebruiksvriendelijkheid besteed in het ontwikkelingsproces, zodat de deur zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast kan worden, ongeacht de vloeropbouw!

De ingebouwde pivotscharnier met comfortsluiting van Anyway Doors.
Pivotscharnier van Anyway Doors.

Meer informatie op de website van Anyway Doors.

Klik hier om naar de ANYWAYdoors website te gaan!
Klik hier om naar de ANYWAYdoors website te gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s