Bestaande binnendeuren: vervangen of vernieuwen?

Wanneer begin je best rekening te houden met binnendeuren als je gaat renoveren of (ver)bouwen?

Het antwoord: zo snel mogelijk! Het belang van binnendeuren wordt meestal onderschat en ze worden hierdoor vaak op de lange baan geschoven. Anyway Doors biedt met haar binnendeuren op maat voor elk wat wils, maar je dient je wel tijdig te informeren om de eventuele voorbereidende werken correct te plannen.

Diverse moderne binnendeuren op maat van Anyway Doors.

In hedendaagse woningen opteert men vaak voor “onzichtbare binnendeuren”, wat de nodige planning en opvolging vereist. Jezelf tijdig en vooral correct informeren is dus de sleutel om frustraties in verbouwproces te vermijden.

Help jezelf al een eind op weg door de juiste vragen te stellen:

  • Praktisch in gebruik en een goede afsluiting? = draaideuren
  • Louter een optische afsluiting? = schuifdeuren
  • Met een zichtbare deuromlijsting of onzichtbare deuromlijsting?
  • Naar 1 of 2 zijden te openen? Alle binnendeuren van Anyway zijn modulair aanpasbaar en kunnen standaard in beide richtingen opendraaien.
  • Glazen deuren of volle deuren?
  • Hoge of lage deuren? Maatwerk binnendeuren betekenen een optimale keuzevrijheid, de maximale hoogte van 3020mm is de enige bepalende factor. Nog hogere deuren kunnen met een bovenpaneel uitgerust worden.
  • Met of zonder sloten? Uw bestaande deuren zijn waarschijnlijk allemaal van sloten voorzien, wij adviseren enkel sloten op functionele plaatsen zoals toilet, badkamer, kelder en eventueel uw garage.
  • Onzichtbare scharnieren mét of zonder automatische comfortsluiting?
  • Een volledig afgewerkte en onderhoudsvriendelijke binnendeur of omslachtige en kwetsbare schildersdeuren?

Bovenstaande vragen hebben allemaal invloed op de bouwkundige en functionele vereisten voor uw ideale deuroplossing. Een doordraaiende binnendeur zal bijvoorbeeld veel praktischer zijn dan een schuifdeur, zeker met kinderen in huis. Daarnaast bieden draaideuren een betere akoestische en thermische afscherming omdat ze veel beter afsluiten dan schuifdeuren.

Moderne binnendeuren met of zonder zichtbare omlijsting?

Uw bestaande deuren eenvoudig vervangen door moderne binnendeuren van Anyway met het “klassieke” aluminium omlijsting concept. De strak vormgegeven aluminium omlijstingen zijn beschikbaar in verschillende designs met telkens andere muur overlappingen om uw bestaande deuren zo efficiënt mogelijk te vervangen. Het omlijstingssysteem is ingenieus opgebouwd zodat de aluminium afdeklijsten eenvoudig afneembaar blijven bij schilder- en behangwerken. Er dient dus niets afgekit of afgeplakt te worden. U klikt de deurlijsten simpelweg van de deuren af en plaatst ze veilig weg. De aluminium afdeklijsten verbergen ook kleine oneffenheden op de muur.

Moderne binnendeuren met een aluminium omlijsting.

De keuze voor binnendeuren met onzichtbare omlijstingen zal dan weer een zeer belangrijke invloed hebben op de bouwkundige voorzieningen en de werfopvolging.De deuromlijstingen voor onzichtbare binnendeuren worden op een onafgewerkte dagkant geplaatst, voor de pleisterwerken, zodat ze makkelijk ingebouwd kunnen worden. Anyway kiest als fabrikant resoluut voor een centrale montagepositie t.o.v. de muurdikte zodat de omlijsting stabiel en stevig verankerd zit. Deze centrale opstelling voorkomt scheuren en barsten, iets wat door fabrikanten met deuren in het vlak van de muur nooit gegarandeerd zal worden! Een goede voorbereiding en werfopvolging zijn bij deze systemen onmisbaar.

Volledig afgewerkte binnendeuren op maat met onzichtbare omlijsting.

Het populairste deurenprincipe is bij Anyway Doors evenwel de minimalistische aluminium blokomlijsting, waarmee moderne blokdeuren op maat gemaakt worden die ook een omlijstingsloos effect creëren. Dit concept is budgetvriendelijk en de ganse deuropening (binnenzijde/dagkant) dient door de bezetter volledig afgewerkt te worden. Het eindresultaat is strak, eenvoudig en tijdloos. Ook voor de populaire plafondhoge binnendeuren is dit de ideale oplossing.

Moderne blokdeuren op maat.

Hoge of lage binnendeuren?

De laatste jaren is de trend naar hoge en zelfs plafondhoge binnendeuren duidelijk merkbaar. Als je hoge deuren wenst, dan zal dit meestal ook bouwkundige voorzieningen of aanpassingen vragen. Anyway Doors vernieuwde haar volledige deurblad samenstelling als antwoord op de groeiende hoogte bij moderne binnendeuren. Bij hoge deuren is het uitermate belangrijk om voor een vlak en stabiel deurblad te kiezen, dat niet zal kromtrekken op termijn. Bij houtgebaseerde producten is kromtrekken geen onbekend gegeven, vandaar dat wij onze deurbladen uitsluitend vervaardigen met stabiele materialen zoals geanodiseerd aluminium voor het binnenwerk en 3mm dikke Resopal Massiv (volkern) als afwerkingslaag. Alles wordt volledig op maat gemaakt, zowel qua samenstelling als naar maatvoering toe, wat de nodige personalisatie creëert. De maximale hoogte voor een deurpaneel is 3020mm. Nog hogere deuren kunnen gemaakt worden met een identiek vast paneel of een contrasterend glazen bovenpaneel. Als normale deurhoogte promoten wij de Europese standaard die 2150mm (ruwbouwopening) adviseert, maar zoals gezegd is alles puur maatwerk.

Moderne hoge binnendeuren op maat.

Binnendeuren met of zonder een slot?

Bijna alle conventionele binnendeuren zijn voorzien van een slot. In de praktijk zullen de meeste sloten nagenoeg nooit gebruikt worden. Wij adviseren daarom in residentiële omgevingen sloten op o.a. toiletten, badkamers en kelders. Dit louter vanwege privacy of veiligheid (kelders = kinderen). Neem elke binnendeur goed onder de loep en bekijk of een slot functionele meerwaarde zal bieden. Als je thuis een kantoor of praktijk zal onderbrengen, dan dienen hiervoor ook even de mogelijke sloten bekeken te worden. Naast kindvriendelijke privacysloten biedt Anyway ook een eenvoudig sleutelslot of een volwaardige cilinderslot aan op haar binnendeuren.

Collectie moderne binnendeuren met speciale sloten.

Normale binnendeuren of glazen deuren?

Kies je voor normale binnendeuren die de ruimtes gaan afzonderen van elkaar of kies je voor glazen deuren die transparantie en lichtinval zullen creëren tussen de ruimtes van je woning. Glazen deuren worden vaak toegepast in een hedendaags interieur. Je mooie inkomhal, design keuken of imposante trap mag gezien worden, dan biedt Anyway Doors een mooie thermische en akoestische barrière. De glazen deuren op maat kunnen met helder, gezuurd of gezandstraald glas uitgerust worden. Met gezuurd of gezandstraald glas behoudt je een optische afscherming, maar er blijft toch mooi 80% lichtinval tussen de ruimtes.

Anyway Doors moderne binnendeuren op maat.

Schuifdeuren worden vaak verkeerd ingeschat qua gebruiksgemak.

Schuifdeuren zijn hip en trendy, maar dit betekend niet dat ze het gebruikscomfort zullen garanderen van normale binnendeuren. Ze zijn ideaal als optisch scherm tussen 2 ruimten, of als kastafsluiting. Ze bieden nooit het gebruikscomfort en afsluiting die normale binnendeuren kunnen creëren. De akoestische en thermische isolatie van een normale binnendeur zal vele malen hoger zijn dan een schuifdeur die van de nodige kieren voorzien is. Schuifdeuren zijn een creatieve oplossing als scheidingswand tussen een woonkamer en bureau, woonkamer en keuken of aan een dressing.

Moderne schuifdeuren op maat.

We raden ze af aan plaatsen met een hoge passage zoals tussen de hal en woonkamer of tussen je keuken en berging. De beoogde functie, locatie en opstelling zijn bepalend voor de materiaalkeuze en het schuifdeur type. Een draaideur is qua gebruikscomfort veel aangenamer dan een schuifdeur. Denk hierbij aan het handenvrij openen van een Anyway deur. In het geval van een schuifdeur zal je deze met de handen vol, zeer creatief moeten openen aangezien het een ongebruikelijke zijwaartse manipulatie vraagt. Kinderen laten schuifdeuren meestal geopend als ze erdoor lopen, wat tot frustratie en warmteverlies zal leiden…

Neem een kijkje op onze uitgebreide website over moderne binnendeuren op maat voor meer informatie.

Moderne design binnendeuren op maat van Anyway Doors.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s