PIVOTDEUREN op maat met innovatieve “pivotscharnieren”

Grote glazen pivotdeur met zwart frame en kader voor een stalen deur look.

De moderne pivotdeuren van Anyway Doors worden op maat gemaakt met onderhoudsvriendelijke en hightech materialen. De ingebouwde pivotscharnieren worden zonder inbouwelementen in de vloer of plafond bevestigd en garanderen hierdoor een eenvoudige montage. Anyway’s pivotdeuren kunnen zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden ongeacht de vloeropbouw.

Moderne pivotdeur op maat van Anyway Doors.

Innovatieve pivotscharnieren.

De Belgische fabrikant Anyway Doors legt haar focus op innovatieve deursystemen met functionele meerwaarde. De pivotscharnieren zijn volledig onzichtbaar geïntegreerd in het deurpaneel. De bevestiging van het pivotdeur systeem gebeurt bovenop de afgewerkte vloer, zonder vloerveer of inbouwelementen. De minimale vloerverankering bovenop de bestaande of reeds afgewerkte vloer maakt het systeem ook mogelijk bovenop vloerverwarming.

Moderne excentrische glazen pivotdeurDe pivotscharnieren beschikken over een ingebouwd hightech sluitsysteem dat de deur in alle richtingen laat opendraaien. De pivotdeur kan desgewenst in beide richtingen opendraaien of begrensd worden naar 1 draaizijde. Bij een centrale pivotdeur kan de deur oneindig om haar as draaien in alle richtingen. Een uiterst kindvriendelijke uitvoering dus. Een ingebouwde vergrendeling laat de pivotdeur op 90° automatisch geopend staan.

Helder glazen pivotdeur met centrale pivotscharnierenDe ingebouwde pivotscharnier kan naar wens excentrisch of centraal geplaatst worden. De minimale afstand tussen het pivotpunt en de muur bedraagt 275mm. Bij grote excentrische pivotdeuren worden de pivotschanieren op 1/3 verhouding geplaatst. Bij een centrale pivotdeur systeem is het deurblad perfect gebalanceerd en kan het oneindig om haar as draaien. Dit is de meest kindvriendelijke opstelling. Bij een excentrische pivotdeur ontstaat een gevaarlijk hefboomeffect aan de kortste zijde van de deur. Met kleine kinderen in huis is het dus oppassen met dit hefboomeffect! Wanneer de ruimte beschikbaar is wordt een centrale pivotdeur aangeraden, zowel esthetisch als naar veiligheid toe.

Grote glazen pivotdeur met zwart frame en kader voor een stalen deur look.

Stealth Pivot pivotscharnieren

Anyway Doors gebruikt innovatieve “Stealth Pivot” pivotscharnieren voor haar pivoterende deuren op maat.Zelfsluitende pivotscharnier met minimale vloerverankering

De bevestiging van deze compacte pivotscharnieren gebeurt bovenop de afgewerkte vloer, zonder inbouwelementen waar vooraf rekening mee gehouden dient te worden.

De minimale vloerverankering (2 bouten, +-4.5 cm diep) laat montage op elke vloeropbouw toe. Er werd veel aandacht aan montage en gebruiksvriendelijkheid besteed in het ontwikkelingsproces, zodat pivoterende deuren met deze scharnieren zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast kunnen worden! De onzichtbare pivotscharnieren worden volledig in het deurblad geïntegreerd waardoor op de vloer nagenoeg niets zichtbaar is.

pivotscharnieren van Anyway Doors

Kijk voor meer informatie op de website van Anyway Doors.