PIVOTDEUREN met innovatieve “Stealth Pivot” pivotscharnieren

De moderne pivotdeuren van Anyway Doors worden op maat gemaakt met onderhoudsvriendelijke en hightech materialen. De ingebouwde pivotscharnieren worden zonder inbouwelementen in de vloer of plafond bevestigd en garanderen hierdoor een eenvoudige montage. Anyway’s pivotdeuren kunnen zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden ongeacht de vloeropbouw.

stalen taatsdeuren op maat zonder kozijn

Innovatieve pivotscharnieren

De Belgische fabrikant Anyway Doors legt haar focus op innovatieve deursystemen met functionele meerwaarde. De pivotscharnieren zijn volledig onzichtbaar geïntegreerd in het deurpaneel. De bevestiging van het pivotdeur systeem gebeurt bovenop de afgewerkte vloer, zonder vloerveer of andere inbouwelementen. De minimale vloerverankering (4,5 cm) bovenop de bestaande of reeds afgewerkte vloer en dit maakt het systeem ook mogelijk bovenop klassieke vloerverwarming systemen.

Moderne excentrische glazen pivotdeur

Pivotscharnieren met comfortsluiting

De pivotscharnieren beschikken over een ingebouwd hightech sluitsysteem dat de deur in alle richtingen laat opendraaien. De pivotdeur kan desgewenst in beide richtingen opendraaien of begrensd worden naar 1 draaizijde. Bij een centrale pivoterende deur kan de deur 360° om haar as draaien in alle richtingen. Een uiterst kindvriendelijke uitvoering dus. De ingebouwde geluidloze vergrendeling laat de deur op +90° & -90° open staan.

Helder glazen pivotdeur met centrale pivotscharnieren

Modulaire pivot positie

De pivotscharnieren kunnen naar wens excentrisch of centraal geplaatst worden. De minimale afstand tussen het pivotpunt en de muur bedraagt 9 cm voor de kleine NL versie en 25 cm voor de XL versie.

Bij grote excentrische pivoterende deuren worden de pivotschanieren op 1/3 verhouding geplaatst of in het midden. Bij een centraal pivoterende deur is het deurpaneel niet alleen perfect gebalanceerd, maar het kan ook oneindig om haar as draaien. Dergelijke uitvoering is zeer kindvriendelijk.

In een excentrische opstelling ontstaat een gevaarlijk hefboomeffect aan de kortste zijde van de deur. Met kleine kinderen in huis is het dus oppassen met dit hefboomeffect! Wanneer de ruimte beschikbaar is wordt een centraal pivoterende deur aangeraden, zowel esthetisch als naar veiligheid toe.

centraal pivoterende deur met 360° pivotscharnieren

Stealth Pivot” pivotscharnieren

Anyway Doors gebruikt innovatieve “Stealth Pivot” pivotscharnieren voor haar pivoterende deuren op maat.Zelfsluitende pivotscharnier met minimale vloerverankering

De bevestiging van deze compacte pivotscharnieren gebeurt bovenop de afgewerkte vloer, zonder inbouwelementen waar vooraf rekening mee gehouden dient te worden.

pivotscharnieren van Anyway Doors

De minimale vloerverankering (2 bouten, +-4.5 cm diep) laat montage op elke vloeropbouw toe. Er werd veel aandacht aan montage en gebruiksvriendelijkheid besteed in het ontwikkelingsproces, zodat pivoterende deuren met deze scharnieren zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast kunnen worden! De onzichtbare pivotscharnieren worden volledig in het deurblad geïntegreerd waardoor op de vloer nagenoeg niets zichtbaar is.

Stealth Pivot NL

Compacte onzichtbare pivotscharnier ontworpen voor pivotdeuren tot 3000 x 1250 mm. De scharnier zit volledig ingebouwd in het deurpaneel en er dient niets op voorhand in de vloer of het plafond ingebouwd te worden.

Onzichtbare compacte pivotscharnier

Pivotpunt naar keuze op 9 of 13 cm uit de muur. Kan zowel vrijstaand zonder omlijsting gebruikt worden als in combinatie met een Anyway deuromlijsting naar keuze. De minimale vloerverankering van 4.5 cm verzekerd u van een zorgeloze installatie, ook in het geval van een klassiek vloerverwarming systeem. Het scharniersysteem kan dus zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden.

Kenmerken:

 • volledig onzichtbaar in de deur geïntegreerd
 • 90° of 180° openen
 • geen inbouwdelen in vloer, linteel of plafond
 • aanpasbare sluitkracht
 • geluidloze sluiting inclusief “hold” positie op -90° en +90°

Stealth Pivot XL

Onzichtbare pivotscharnier ontworpen voor pivoterende deuren tot 3000 x 2200 mm. Het scharniersysteem zit volledig ingebouwd in het deurpaneel onder en boven waardoor er dus niets op voorhand in de vloer of het plafond ingebouwd te worden.

Pivotscharnieren van Anyway Doors

Het pivotpunt wordt naar keuze op 1/3 of het midden van de deur geplaatst. Het systeem kan zowel met als zonder omlijsting (goed akoestische en thermische afsluiting) toegepast worden. De minimale vloerverankering van 4.5 cm verzekerd u van een zorgeloze installatie, ook in het geval van een klassiek vloerverwarmingssysteem. Het scharniersysteem kan dus zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden.

Kenmerken:

 • volledig onzichtbaar in de deur geïntegreerd
 • instelbaar 180° of 360°
 • geen inbouwdelen in vloer, linteel of plafond
 • aanpasbare sluitkracht
 • geluidloze sluiting inclusief “hold” positie op -90° en +90°
 • deuren tot 150 kg verderlicht openen en sluiten

Kijk voor meer informatie op de website van Anyway Doors.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s