BLOKDEUREN vs ONZICHTBARE BINNENDEUREN. De verschillen op een rij…

Op zoek naar sobere en minimalistische binnendeuren? Dan kom je al snel uit bij blokdeuren of onzichtbare binnendeuren…

In deze post proberen we de verschillen en voor- en nadelen van blokdeuren tegenover onzichtbare binnendeuren te verduidelijken.

overzicht blokdeuren en onzichtbare binnendeuren

Veel bouwers en verbouwers kiezen voor strakke blokdeuren of extreem minimalistische binnendeuren met een onzichtbare omlijsting. Beide deurconcepten vragen een stukadoor die de deuropening naar behoren afwerkt, het enige verschil tussenbeide is het moment waarop de stukadoor er aan te pas komt.

Moderne blokdeur op maat van vloer tot plafond
Moderne blokdeur van vloer tot plafond.

ANYWAY wil als Belgische deurenfabrikant uiteraard schoonheid creëren. Gekoppeld aan functionaliteit en ultiem gebruiksgemak. Elke binnendeur, ongeacht de gekozen omlijsting is een visueel en technologisch hoogstandje, toekomstgericht en steeds op de meest esthetische manier gerealiseerd. Alle deuren worden steeds volledig op maat gemaakt en zijn uitgerust met hightech onzichtbare scharnieren en een unieke gepatenteerde sluiting die de deur desgewenst 90° of 180° in beide richtingen doet openen, in volledige stilte. De unieke pivotscharnieren worden ook nooit in de vloer ingebouwd, zodat de deur zowel links als rechts kan scharnieren. Zowel de draairichting als scharnierkant blijven continue aanpasbaar.

1. Blokdeuren = de strakke en budgetvriendelijke oplossing

De tijdloze blokdeuren worden gemaakt met een strakke aluminium blokkader die naar wens naturel of zwart uitgevoerd wordt. Met deze omlijsting bieden we een strak en minimalistisch deurconcept aan, dat door zijn eenvoud ook resulteert in onze meest budgetvriendelijke binnendeur. De blokkader wordt altijd centraal op de “afgewerkte” deuropening gemonteerd. Deze centrale positie voorkomt scheuren, barsten en loswrikken van de omlijsting en maakt de deur optisch identiek aan beide zijden. Het creëert tevens een kozijnloos effect omdat je schilderwerk en plinten de hoek om gaan tot tegen de omlijsting! Optisch blijft 25mm profiel zichtbaar rondom het deurblad.

Tijdloze blokdeuren op maat van Anyway Doors

Doorsnede van een blokdeur gemaakt door Anyway DoorsBlokkader praktisch:

 • Geanodiseerde aluminium blokomlijsting B 48mm x D 25mm
 • Centrale montage in de volledig afgewerkte dagopening
 • Volledig af te werken deuropening en dagkanten
 • Bij systeemwanden = te verstevigen met hout binnenin
 • Centrale vloerovergang of uitzetvoeg

 

 

2. Onzichtbare binnendeuren = inbouwomlijsting volledig in te werken

Deuren met onzichtbare omlijstingen zijn helemaal hip en actueel, maar ze worden door “Anyway Doors” al sinds 1995 aangeboden. Het Belgische merk mag zich dus met recht en reden een echte pionier noemen op het vlak van “onzichtbare binnendeuren”. Een inbouwomlijsting vraagt de nodige praktische voorbereidingen en gestructureerde werfopvolging, zodat het systeem correct en op de juiste manier ingewerkt kan worden. Wij bieden een beproefd systeem aan, dat mits een correcte montage een mooie afwerking zonder barsten of scheuren garandeert in de toekomst!

onzichtbare binnendeur op maat

Een inbouwomlijsting dient dus steeds gemeten en geplaatst te worden vóór de stukadoor start met de pleisterwerken! In een 1ste fase wordt de ruwe deuropening opgemeten waarna zo snel mogelijk de omlijstingen geplaatst worden. De uiteindelijke deurkeuze maakt niet uit aangezien alles met de inbouwomlijsting compatibel is. In een vervolgfase wanneer de ganse woning afgewerkt is komen we opnieuw meten en dan dienen de deuren gekozen te worden qua samenstelling. In deze omlijsting kunnen dus zowel glazen als volle deuren geplaatst worden. De unieke sluiting en scharnierbevestiging garanderen een perfect afgesloten deurgeheel dat naar wens in één of beide richtingen opendraait.

Aandachtspunten voor deuren zonder omlijstingen:

doorsnede van een inbouwomlijsting voor onzichtbare binnendeuren

 • Uitvoering in 2 fasen!
 • Minimale muurdikte 80mm
 • Nieuwbouw: Montage in ruwbouw voor pleisterwerken
 • Inbouwomlijsting in te werken door een vakman
 • Plinten in te werken in de dagkant
 • Centrale vloerovergang of zetvoeg

 

 

 

 

onzichtbare binnendeuren op maat van Anyway Doors
Onzichtbare binnendeuren met meerwaarde.

Neem dus in je keuzebepaling zeker ook een budgettaire kwestie mee, want een “onzichtbare binnendeur” zal altijd meer kosten dan een blokdeur. Er is meer materiaal voor nodig en er komen ook meerdere verplaatsingen bij kijken, wat de uiteindelijke totaalkost opdrijft.

 Waarom zou je kiezen voor deuren van Anyway Doors?

 • altijd volledig op maat gemaakt
 • instelbaar 90° of 180° te openen
 • onzichtbare scharnieren met comfortsluiting
 • geen vloerbevestiging
 • volledig afgewerkt = niets te schilderen en duurzaam + onderhoudsvriendelijk
 • kindvriendelijk
 • ingebouwde ventilatie
 • geluidloze sluiting
 • unieke grepen en slotencollectie

Een gedachte over “BLOKDEUREN vs ONZICHTBARE BINNENDEUREN. De verschillen op een rij…

 1. Nooit gedacht dat een deur zo veel variatie kan geven aan een (bad)kamer. Wat voor advies zou je geven voor een zwarte badkamer die volledig gebaseerd is op zwarte accenten en een witte muur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s