PIVOTERENDE DEUR concept ontvangt “RED DOT product design award”!

Pivoterende deur bekroond met RED DOT award: “product design 2015”

Anyway Doors neemt een prestigieuze RED DOT in ontvangst voor haar innovatieve pivoterende deuren

Sommigen noemen het een pivoterende deur. Anyway Doors spreekt zelf van een “Room Divider”. Een pivoterende deur van formaat die je dankzij unieke pivotscharnieren monteert zonder inbouwelementen in de vloer. Het plaatsen van een “Room Divider” kan dus zowel in nieuwbouw als in bestaande woningen of kantoren.

De gerenommeerde internationale jury van de “Red Dot Awards” is vol lof over het ontwerp en reikt ANYWAY doors voor het eerst een Red Dot “Product Design 2015” Award uit. Een welverdiend verjaardagscadeau voor het Belgische merk uit Massenhoven, dat precies op 1 april 2015 20 jaar oud is.

Pivoterende deuren draaien om een denkbeeldige verticale as. Met hun immense formaat geven ze je kamer een zekere grandeur. Het enige nadeel was dat het scharniersysteem in de vloer ingebouwd diende te worden en dus vaak niet tijdig voorzien was. De unieke 360° pivotscharnier van Anyway Doors maakt hier een eind aan.

Unieke pivoterende glazen deur op maat met 360° pivotscharnier
Pivoterende glazen deur met een zwart aluminium frame en 360° pivotscharnier

Pivoterende deuren zonder inbouwelementen in de vloer…

Weg met die muren op je bouwplannen! Of het nu op kantoor is of in huis, grote kamers die in elkaar overlopen creëren een optimaal ruimtelijk gevoel. Op sommige momenten wil je wat rust of wil je de ruimten optisch van elkaar afschermen. En dan is een “Room Divider” met zijn 360° pivotscharnieren de ideale oplossing.

Je brengt de pivotscharnier aan zonder inbouwelementen, volledig bovenop de afgewerkte vloer. De scharnieren worden volledig onzichtbaar in de pivoterende deur of draaiende wand ingebouwd.

Glazen pivotdeur op maat met gezuurd glas
Grote glazen pivotdeur met gezuurd glas

Imposante pivotdeuren met een gebruiksvriendelijke bediening…

Of je pivoterende deur nu uitgevoerd wordt in glas of een vol paneel voorzien van Resopal Massiv, met deze innovatieve pivotscharnieren draai je deuren of wanden tot 150 kg moeiteloos open. De deur kan naar wens in beide richtingen ( 180°/360°) opendraaien of begrensd worden in één draairichting 90°. Ook handig is de mechanische comfortsluiting waarmee je de deur of wand vastzet in een positie van 90°. Ideaal om vlot te passeren als je de doorgang geopend wenst te houden.

Modulair sluitsysteem zorgt voor een stille bediening…

Je verwacht het niet. Maar door de handige sluittechniek gaat ook een grote deur eenvoudig en geluidloos open en dicht. ANYWAY Doors gebruikt een gepatenteerde techniek in de vorm van een kunststof profiel op het deurblad en een kunststofaanslag in de deuromlijsting. Elke deur open je naar wens 90°, 180° of 360°. Zelfs bij 180° of 360° is er een perfecte afsluiting.

Moderne pivotdeur op maat zonder vloerveer
Moderne pivotdeur op maat met een inbouwomlijsting

Innovatieve pivotscharnieren met compacte montage…

Een pivoterende deur of wand mag gerust opvallen. De pivottechniek hou je liefst uit zicht. Niemand wordt vrolijk van een grote plaat die zichtbaar onder een deur zit. De nieuwe pivotscharnieren van Anyway zijn héél onzichtbaar, met een inbouwhoogte van maar 40 mm en een breedte van 25 mm worden ze volledig onzichtbaar in het deurpaneel ingewerkt. Je bevestigt de scharnieren bovenop de vloer met 2 bouten en pluggen tot +/- 35 mm diep. De “Room Divider” is dus zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie. Ongeacht de vloeropbouw, met of zonder vloerverwarming.

Glazen pivoterende deur met een zwart frame en transparant glas
Grote glazen pivoterende deuren op maat met perfecte afsluiting en indien gewenst 360° scharnieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s