Glazen deuren op maat

Glazen deuren als Eye-catcher in uw interieur

Glazen deuren worden vaak toegepast in hedendaagse interieurs, want naast een mooie Eye-catcher brengen ze ook extra lichtinval binnen. Glazen deuren creëren een ruimtelijk gevoel en brengen sfeer en licht binnen op plaatsen waar het soms donker kan zijn zoals een gang, badkamer, wasplaats,…. Alle glazen deuren van Anyway Doors worden volledig op maat gemaakt. Opmeting en montage in de ganse Benelux.

Heldere glazen deuren creëren een thermische en akoestische barrière, maar je behoudt een optimale transparantie tussen de verschillende ruimtes. Met gezuurd en gezandstraald glas kan je ruimtes optisch van elkaar afschermen, maar je behoudt toch zo’n 80% lichtinval tussen beide vertrekken. Anyway Doors biedt een ruim assortiment aan glazen deuren, steeds zonder vloerveren of vloerpompen zodat er vooraf geen voorzieningen in vloer, muren of plafond getroffen dienen te worden!

Glazen deur op maat van Anyway Doors
richtprijs afgebeelde deur +- 1225.00 euro excl. BTW

Glazen deuren mét een goede akoestische en thermische isolatie

De meerwaarde van de glazen deuren van Anyway Doors zit in de perfecte afsluiting. De glasdeuren zijn steeds van een omlijsting voorzien, die al of niet zichtbaar is, waardoor de glasdeuren zowel tochtvrij als akoestisch zeer goed afsluiten! De glazen deuren werken met een gepatenteerd sluitsysteem waardoor ze rondom rond volledig afsluiten. De 10mm dikke glasplaat sluit zowel achteraan, bovenaan als vooraan. Onder de deur zit een verplichte ventilatiekier van 10mm. De deuren kunnen desgewenst in beide richtingen draaien of begrensd worden naar één zijde, dit kan net als de scharnierzijde ten allen tijde gewijzigd worden.

Glazen deuren met een minimalistische omlijsting

De meest voor de hand liggende oplossing is het minimalistische BKO-omlijstingsysteem, die bovenop de afgewerkte deuropening geplaatst wordt. De deuropening dient vooraf gepleisterd te worden en de vloer moet geplaatst worden, alvorens opgemeten kan worden. Bij de montage wordt de omlijsting centraal op de afgewerkte deuropening gemonteerd en wordt niets in de vloer verankerd.

Glazen deur zonder vloerveer

U kan ook voor een inbouwomlijsting kiezen, die voordien in de bepleistering dient ingewerkt te worden waardoor er optisch geen omlijsting zichtbaar is.

Voor renovaties zijn er diverse opbouwomlijstingen mogelijk die uw bestaande houten of stalen deuromlijsting vervangen. De omlijstingen zijn steeds in geanodiseerd aluminium uitgevoerd en kunnen naar keuze zwart of zilver geanodiseerd worden.

Glazen deuren zonder vloerveer of vloerbevestiging

Alle glazen deuren van Anyway Doors worden steeds zonder vloerverankering en dus zonder vloerveer geplaatst. De gepatenteerde pivotscharnieren zitten vast aan de omlijsting waardoor de deur steeds van scharnierzijde kan gewisseld worden na de montage voor optimale modulariteit. Met deze zijwaarts gemonteerde scharnieren zijn glazen deuren mogelijk tot 3000mm hoogte x 1150mm breedte.

Dubbele glazen deuren helder glas zonder vloerveer op witte gietvloer

Unieke pivotscharnieren zonder inbouwdelen in de vloer voor grote pivoterende glazen deuren

Onze pivoterende glazen deuren werken met innovatieve pivotscharnieren die middels een minimale vloerverankering (2 bouten +-4.5cm diep) zeer grote volumes te laten pivoteren waar u wenst. Met deze nieuwe pivotscharnieren zijn dus zowel glazen deuren als onze populaire “steel look” variant mogelijk, die naar keuze centraal of decentraal in de deuropening geplaatst worden. Het deurgeheel is compatibel met alle omlijsting systemen van Anyway en geniet dusdanig een volledige afsluiting rondom rond.

Pivotrende glazen deuren en wanden op maat

Er dienen geen voorzieningen in de vloer getroffen te worden aangezien de bevestiging bovenop de vloer gebeurt, wat het tevens perfect mogelijk maakt deze pivotscharnieren te plaatsen bovenop vloerverwarming! Maximale afmetingen naar gewicht en montage +- 4.5 à 5m² per paneel met centrale pivot plaatsing.

Verschillende glassoorten 

Gehard helder glas

Een glazen deur bestaat meestal uit 8 of 10mm monolithisch gehard glas. Het glasblad kan naar keuze gemaakt worden met helder glas, onderhoudsvriendelijk gezuurd glas of gezandstraald glas met motieven en een Clearshield beschermende coating. De afgeronde glasrand sluit kierloos in de kunststof sluitprofielen in de omlijsting. Dit vormt zowel de tocht- en akoestische sluiting als de positionering van de deur.

Gehard glas ondergaat na een voorbewerking, een thermische behandeling in een oven. Hierdoor krijgt het glasvolume een hogere buigbreeksterkte en schok- en thermische weerstand. Gehard glas is tot 5 maal sterker dan standaard glas. Bij een breuk, fragmenteert het glas in kleine deeltjes. Gehard glas wordt als glasvolume zonder randbescherming toegepast.

Heldere glazen deur op maat van vloer tot plafond

Gezuurd (satinato)

Gezuurd glas is bewerkt met een bijtende vloeistof. Deze matteert het glas aan één zijde, door er een fijne structuur in te etsen met ondiepe poriën. Dus relatief eenvoudig qua onderhoud, zonder verdere nabehandeling. Reinigen kan met alle mogelijke producten behoudens bijtende en schurende. Een kwalitatieve microvezeldoek met water volstaat meestal.Gezuurde hoge glazen deur gezuurd glas zonder vloerveer

Gezandstraald (sablé)

Gezandstraald glas wordt op een mechanische wijze bewerkt, zodat geometrische motieven aangebracht kunnen worden. In tegenstelling tot zuren, is dit een artisanaal proces. Het gezandstraald glas van Anyway Doors ondergaat standaard een nabehandeling met een Clearshield coating, waarbij de diepere poriën worden opgevuld. Dit vereenvoudigt onderhoud en reiniging. Om de coating te beschermen, mag u geen agressieve of bijtende producten gebruiken. Uitsluitend afwassen met water en Dreft.

Moderne glazen binnendeur op maat gezandstraald glas zonder vloerveer

Voor meer informatie en de adressen van de verschillende toonzalen kan u een kijkje nemen op onze website: lees meer

Fotogalerij glazen deuren op maat:

2 gedachten over “Glazen deuren op maat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s